2022-04-06 08:03:15• hírek • közlemény

Felújításra, templomi bútorzat vásárlására kértek és kaptak támogatást

A Romániai Egyházügyi Államtitkárság döntése értelmében, több Szatmár megyei vallási közösség, a történelmi magyar egyházak részesültek állami támogatásban – hívja fel a figyelmet Magyar Lóránd parlamenti képviselő.

A Királyháhó-melléki Református egyházkerület templomai közül ez alkalommal 100 ezer lejes támogatást kapott az egri református parókia és a börvelyi református parókia: mindkét közösség a templomuk külső és belső javítására, tatarozásra kaptak támogatást.


A piskolti református közösség ravatalozójának felújítását 75 ezer lejjel támogatja a közintézmény. A kiskolcsi és ombodi református templomon is javításokat eszközölnek, erre a célra a közösség 60-60 ezer lej támogatást kaptak az egyházügyi államtitkárságtól. A domahidai református közösség 45 ezer lej támogatást kapott templomi bútorzat vásárlására.


A Szatmárnémeti-Szigetlankai református templom is támogatásban részesült: az államtitkárság a templomi bútorzat felújítására ítélt meg 100 ezer lejes támogatást.


A római katolikus egyházmegyét is támogatják: a Józsefházán található katolikus templom külső felújítását 100 ezer lejjel segíti az államtitkárság.


A Szatmári Evangélikus-Lutheránus Egyházközség templomának felújítását is támogatják, összesen 100 ezer lejes összeggel.


Az említett munkálatok általában a támogatás összegénél többe kerülnek, az államtitkárság azonban jelentős hozzájárulást ítél meg a támogatást kérvényezőknek.


„Nekünk, Turos Lóránd szenátorral és Nagy Szabolcs parlamenti képviselő kollégáimmal együtt mindig is fontos volt az egyházak támogatása, és ez így lesz a folytatásban is. Persze ahhoz, hogy valóban támogatást kapjon egy-egy terv, felújítás, az sokban függ a közösség vezetőitől is. Próbálkozni kell, segítséget kell kérni pályázatírásban, mert sokszor elég bonyolult a támogatás-kérési procedúra, de ezek az esetek is jól mutatják, hogy aki veszi a fáradtságot és dolgozni kezd egy projekten, nagy valószínűséggel támogatást is kap” – mondja Magyar Lóránd, aki folyamatosan értesíti az egyházak képviselőit a támogatás-igénylési lehetőségekről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: